De Pui, De Stoep, Radio Café Rijnmond, De Lijst, De DansSalon, Het Maastheater en Club Now & Wow; het zijn regelrechte Rotterdamse horeca hoogtepunten waarmee Ger Koedam jarenlang een stempel drukte op het bruisende uitgaansleven van Rotterdam. Met Café & Restaurant Ari zet hij,  samen met zijn zoon Ger Koedam jr., deze voortrekkersrol voort vanuit een traditie van horeca met een goede sfeer en een prettige en comfortabele ambiance.

Café & Restaurant Ari blijft - zelfs na bijna vijftien jaar - een verrassende ontdekking voor iedereen die van Rotterdamse gastvrijheid en gezelligheid houdt. Ongeacht leeftijd, cultuur of achtergrond; bij Ari voelt iedereen zich meteen thuis!

De naam Ari

Al jarenlang zijn er de meest uiteenlopende verhalen en geruchten over de keuze van de naam ‘Ari’ voor het café. De meest voorkomende en bekende is dat het café van Jules Deelder zou zijn en dat de nachtburgemeester het café naar zijn dochter zou hebben vernoemd. Op zich een heel plausibel verhaal, maar niet juist. Wel zijn Jules en zijn familie vaste gasten van het café en ook nog eens hele fijne vrienden én buren. Ook zou de zoon van Ger Koedam sr. uit rancune de naam Ari zou hebben gekozen, omdat zijn vader hem gedurende zijn jeugd altijd Arie heeft genoemd, terwijl hij ook gewoon Ger heet. Maar het daadwerkelijke verhaal achter de naam is dat ‘Arie’ de meest voorkomende Rotterdamse voornaam is. Zoals dat bijvoorbeeld in 070 Harry is, in 030 Johnny en in 020 Sjakie.

Arie is als het ware het alter ego van een Rotterdammer, lang geleden ontstaan in de haven, waar, om verwarring te voorkomen, in de ploegendienst iedereen zoveel mogelijk Arie werd genoemd. Zelfs als je vandaag op een koopavond op de Lijnbaan de naam ‘Arie’ roept, zullen ongetwijfeld talloze mannen opkijken. Bij de keuze van de naam is dus vooral gezocht, chauvinistisch als dar we zijn, naar een echte Rotterdamse naam om deze vervolgens te koppelen aan het meest Rotterdamse café van de stad. We hebben overigens de overbodige ‘e’ van Arie afgehaald, om wat stijlvoller over te komen, hoewel iedereen die het café kent ondertussen weet dat we dat eigenlijk niet nodig hebben.